zaterdag 2 oktober 2010

Winnie de Poeh en z'n vriendjes

Om 04:30 uur werden we alledrie ongeveer gelijktijdig wakker. Ondanks het vroege tijdstip voelden we ons toch wel uitgeslapen. Vandaag zouden we naar het Magic Kingdom gaan, waar we 08:10 een tafel hadden gereserveerd voor het onbijt in het Crystal Palace.  Gelukkig hadden we dus nog even de tijd om lekker wakker te worden en een frisse douche te nemen, voordat we op pad gingen. Precies op tijd arriveerden we bij het restaurant, waar we al meteen werden welkom geheten door Winnie de Poeh en zijn vriendjes. Ik had niet zo'n goede verhalen gelezen over de kwaliteit van het ontbijtbuffet, maar we vonden het alledrie erg lekker. Thijmen moest alleen nog een beetje wennen aan de 'characters'. Van een afstandje vond ie het allemaal ontzettend leuk, maar ze moesten niet te dichtbij komen.



Tijgetje is maar eng..

... net zoals Poeh trouwens.

Lekker een banaantje happen.

Om 09:00uur waren we klaar met ontbijten en ging het park dan echt helemaal open. We hebben lekker op ons gemakje rond gewandeld. We komen immers vaker terug dus hoeven niet te haasten. Met Thijmen zijn we uiteraard beperkt in de attracties die we doen, maar ook voor zijn leeftijd is er genoeg te beleven. Met name Mickey's Toon Town Fair is erg leuk. Je wandelt als het ware door het dorpje waar Mickey, Minnie, Donald en nog veel meer van dat soort figuren wonen. Je kunt het huis van Mickey bekijken of de boot van Donald, maar ook een ritje maken in een echte achtbaan voor kinderen.
Willem en Thijmen in Dumbo

Het huis van Mickey

De boot van Donald

Thijmen en z'n nieuwe drinkbeker

Voordat we weer richting de uitgang zouden gaan wilden we nog een ritje maken in Splash Mountain. Bij de ingang gaf ik aan dat we wilden babyswappen. We kregen hierop een speciale fast pass, waarmee Esther de rit kon maken op het moment dat ik terug zou komen. Ze hoefde dus niet in de gewone rij te staan, maar kon direct doorlopen via de fast pass rij.
Helaas gooide een technisch mankement roet in het eten. Toen ik namelijk goed en wel in de boomstap was gestapt om het verhaal van Broer Konijn te aanschouwen, viel de attractie volledig stil. We wisten niet wat er aan de hand was. Er werd wel het een en ander omgeroepen, maar omdat ik precies bij het punt stil stond waar de grote waterval in de diepte kletterde, kon ik met geen mogelijkheid ook maar iets verstaan. Na ongeveer 20 minuten in de brandende zon te hebben stil gestaan, kwam er weer beweging in mijn boomstam. Inmiddels had Esther zich allerlei scenario's voorgesteld, wat er met mij gebeurd zou kunnen zijn en wie ze moest bellen om mijn lijk naar Nederland te laten patriƫren. Met andere woorden: de lol was er bij haar een beetje af en ze had dan ook niet echt zin meer in een zip-a-dee-doo-dah ervaring.
Toch maar even tot rust komen in de Jungle Cruise, voordat we definitief (voor vandaag dan) het park zouden verlaten. We hadden besloten om buiten het park ergens een lekker broodje te gaan eten. Bij toeval kwamen we bij een Publix waar we een heerlijk vers stokbrood hadden gekocht. Samen met een soort van aardappel/eier salade en een stuk brie hebben we dit lekker op ons gemakje op onze kamer opgepeuzeld. Voor Thijmen hadden we lekkere witte broodjes en aardbeienjam gekocht. Ook bij hem ging het er prima in.
Vervolgens zijn we weer op pad gegaan. We hadden bedacht om gezellig wat rond te neuzen en te eten in Downtown Disney. Uiteraard hebben we de grote Disneywinkel ' World of Disney' en de de kerstwinkel niet overgeslagen. We kunnen ons hier echt uren vemaken. Om ongeveer 18:30 hebben we bij de Wolfgang Puck Express twee heerlijk pizza's besteld, waar ook Thijmen van heeft meegegeten. Op de terugweg naar huis viel Thijmen in slaap en konden we hem direct in bed leggen. Ook wij waren best moe, dus ook wij zouden het niet laat maken. De volgende dag staat er immers weer een character breakfast op het programma in Animal Kingdom en niet te vergeten de verjaardag van Esther!

7 opmerkingen:

  1. He de reis is prima gegaan en wat doet Thijmen het goed tijdens de vlucht zeg. En lekker vroeg op.. dat hebben wij ook meestal de eerste dagen.

    De eerste leuke dag zit er ook al weer op, behalve de boomstam ervaring dan, nog heel veel lol in het Animal Kingdom morgen!

    Groetjes

    Rick en Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. altijd fijn om te lezen dat een kleintje zich zo braaf gedraagt :)

    Hij ziet er doodgelukkig uit met zn nieuwe beker :) hopelijk gaat het slapen hem beter afgaan.

    Veel plezier in Animal kingdom !! :-)


    tot morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, het ziet er allemaal super uit! Geniet er maar van, 2 weken zijn toch te snel voorbij! We blijven jullie volgen! Fijne dag morgen!
    Liefs, Marion en Piet x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Balkies,

    Alles goed met jullie. De felicitatie voor Esther hangt aan een ander bericht van jullie.

    Geweldig leuke site zeg en wat doet Thijmen het goed. Hij ziet er heel tevreden uit op z'n eerste verre vakantie tussen zijn en jullie geliefde Disney figuren.
    Wij volgen jullie jullie iedere dag en een tip van Imca mijd alle boomstammen haha.
    Liefs Rita en Ad xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn om te lezen dat jullie zoon zich zo snel aanpast !! Hij geniet echt zo te zien!. Over ruim een maand gaan wij ook weer naar Florida, samen met onze zoon van 2 jaar en 9 maanden.

    Groetjes, Dianne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammer he dat ze bang zijn voor die figuren. Thijmen is misschien ook wel een beetje te klein om iets af te spreken. Onze oudste was ook altijd heel bang, maar ging uiteindelijk wel akkoord met een vooraf afgesproken opstelling, ze wilde dan door ons worden opgetild en niet gelijk naast een figuur.
    Misschien gaat een persoon zoals Tinkelbell of Peter Pan beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een avontuur in Splash mountain.
    Ik zou ook vanalles in mijn hoofd halen als ik daar zou staan wachten.
    Wat heerlijk om jullie verslag te lezen.
    Wij zijn heel benieuwd hoe het weer op het moment is.
    Toen wij afgelopen Dinsdag vertrokken gaven ze niet echt mooi weer af.
    Geniet van jullie trip en wij volgen met heimwee jullie blog!

    Groetjes John Anne & Tim

    BeantwoordenVerwijderen