zondag 10 oktober 2010

Going to the Beaches

Hoewel we geen echte strandgangers zijn, vonden we wel dat we in ieder geval met onze voeten op het strand moesten hebben gestaan. Op dus naar de westkust. Het idee was om via St. Petersburg en de diverse pencil islands naar Clearwater Beach te rijden. We hadden de vorige dag al croissantjes gehaald bij de Walmart, dus we konden redelijk op tijd wegrijden richting de kust. St. Petersburg is echt een mooie stad met veel musea en terrasjes. Heel anders dan Orlando. We zijn even langs de pier gereden en toen weer verder via St. Pete Beach naar Treasure Island. Hier zijn we even het strand op gegaan en hebben toen een broodje gegeten bij de Subway. We waren echter niet zo te spreken over Treasure Island en Madeira Beach. Dit is toch min of meer vergane glorie.


De moderne pier van St. Petersburg

Uiteindelijk kwamen we pas tegen 15:00 aan bij Clearwater Beach. We wilden een kortere weg nemen, maar de kaart die we bij ons hadden bleek wat verouderd, zodat we uiteindelijk zeker een uur hadden omgereden. In tegenstelling tot de andere eilandjes waar we eerder die dag over gereden waren, was Clearwater Beach erg mooi en zag het er redelijk modern uit. Na veel parkeerplaatsen geprobeerd te hebben, vonden we uiteindelijk een plekje bij de haven. Via Little Toot en de Seascreamer liepen we richting het strand. Omdat we maar eventjes op het strand wilden blijven huurden we geen stoelen, maar legden we onze handdoeken op het strand onder de schaduw van een palmboom. Thijmen was in eerste instantie wat angstig voor het zand (dat was zo fijn dat het we poedersuiker leek), maar na een paar minuten was ie al volledig gewend en rolde met z'n hele lijfje door het zand. Ik ben met Thijmen nog even de zee ingegaan en hij vond het geweldig.. hij gilde van plezier. Thijmen zat inmiddels van boven tot onder onder het zand, zodat we hem in de achterbak van de auto maar even verschoonden en zoveel als maar kon zandvrij maakten.





Eenmaal weer aangekomen in Orlando hebben we ons weer opgefrist en reden we naar de Johnny Rockets op de International Drive (Pointe Orlando). Ze hebben hier geweldige hamburgers, maar eigenlijk kwamen we maar voor een ding... de Milkshakes! Hier hebben we lang op moeten wachten, maar ze smaakten daarom des te lekkerder! Voor morgen staat er nog niets definitiefs op het programma, maar dat de dag weer redelijk gevuld zal zijn dat is duidelijk.




4 opmerkingen:

  1. wauw die milkshake....
    Mooie dag geweest zo te lezen.. veel plezier nog verder

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie halen er alles uit, leuk om te lezen, en het restaurant keuze moment.. is ook altijd leuk huh?

    Tot morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, ook wij hebben het nog vaak gehad over die heerlijke milkshakes, we zijn dus enigszins jaloers! (Ik vermoed dat deze foto met opzet geplaatst is). Ook een leuke strandfoto van jullie tweetjes! Fijn dat jullie je zo goed vermaken en zo genieten, maar we hadden eigenlijk ook niet anders verwacht! Veel plezier nog en kijk goed uit! Liefs, Marion en Piet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mikshake met frieten ??? :) wat een combinatie *lol*
    Mooie foto's en 'k geniet lekker mee...
    Groetjes,

    Hilde en co

    BeantwoordenVerwijderen