maandag 4 oktober 2010

Er is er en jarig hoera, hoera..

We begonnen ook deze dag heel speciaal. Nadat Thijmen en ik hadden gezongen voor mama haar 31ste verjaardag, vertrokken we extra vroeg naar Animal Kingdom waar we om 08:00 uur een tafel hadden gereserveerd in het Tusker House voor Donald's Safari Breakfast. Esther had bij het inchecken al een button gekregen voor haar verjaardag, die ze vandaag op moest doen.



Gisteren kregen we van de manager van het Saratoga Springs Resort namelijk een brief waarin werd aangekondigd dat in verband met de Epcot Food & Wine Festival marathon er verkeershinder zou zijn richting Animal Kingdom. Specifiek werd vermeld dat mensen met een character breakfast reservering rekening dienden te houden met 45 minuten extra reistijd. Gehoorzaam als we zijn vertrokken we dan ook al om 07:00 uur naar het park, want we wilden immers niet te laat komen bij Donald. Tot onze grote verbazing merkten we onderweg helemaak niets van wegafsluitingen of omleidingen, zodat we al om klokslag 7:13 uur bij een dichte poort aankwamen. Wat ons echter nog meer verbaasde was het feit dat wij, op een andere auto na, de enige vroege vogels waren. Uiteindelijk hebben we maar gewacht totdat om 07:30 uur als eersten die dag mochten doorrijden. Een groot voordeel was wel dat we lekker dicht bij de ingang konden parkeren.



Eenmaal aangekomen bij het Tusker House werden we begroet door Donald en konden we direct met hem op de foto. We wilden onze Disney Photopass al aangeven, maar dit was niet nodig. Deze foto konden we namelijk tegen een 'special price' kopen, bleek later. Het ontbijtbuffet was overigens van een erg goede kwaliteit. Volop keuze en allemaal erg lekker. Ook de characters liepen veel rond en kwamen naar alle tafels toe om iedereen te begroeten. Thijmen vond Donald, Mickey, Minnie en Goofy echt geweldig, maar dan wel van een afstand van minimaal twee meter. Toch hebben we het gevoel alsog ie langzaam wel begint te wennen aan de levensgrote oren van 'Ickie' en de enorme snavel van 'kaka'.






Halverwege het ontbijt kregen we de foto die eerder samen met Donald werd gemaakt gepresenteerd. Esther was er helemaal weg van, zodat de foto zonder enge twijfel direct werd gekocht. Een mooie blijvende herinnering aan haar 31ste verjaardag.

Na het ontijt zijn we direct doorgelopen naar de Kilimanjaro Safari. Deze 'attractie' staat zonder twijfel in onze top 10. Thijmen vond het ook erg leuk om al die beesten in het 'wild' te zien.
Niet veel later viel Thijmen lekker in de Bugaboo in slaap en hadden Esther en ik de mogelijkheid Expedition Everest te doen. De wachttijd was maar 10 minuten, maar we hadden fast passen dus hoefden we helemaal niet te wachten. Bovendien hadden we bij de ingang aangegeven dat we wilden 'babyswappen', zodat we nogeens een extra soort fast pass kregen. We konden ieder dus twee keer in deze roller coaster zonder echt te hoeven wachten.






Eigenlijk hadden we wel verwacht dat Thijmen na Expedition Everest wakker zou zijn geworden, maar onze kleine kerel sliep nog lekker even door. Inmiddels waren we aangekomen bij Camp Mickey en opende Thijmen heel even zijn ogen toen hij met Mickey op de foto ging. Dit was echter van korte duur want hierna sloot hij eigenlijk weer direct zijn ogen om vervolgens nog een half uurtje door te slapen.





Na nog wat attracties gedaan te hebben werd Thijmen weer wakker en gingen we rond 14:00 uur weer richting de uitgang. We moesten nog wat water en cola hebben, dus pakten we de auto en reden naar 'onze' Walmart aan de 192. Deze Walmart was de eerste Walmart die we tijdens onze eerste reis naar Orlando in 2003 bezochten en zal daarom altijd 'onze' Walmart heten. Vervolgens zijn we naar Panera Bread bij de Premium Outlet gereden om een soepje te eten en gebruik te maken van het gratis Wifi. We namen allebei een Breadbowl met soep (tomaten en broccoli-cheddar) en ondertussen plaatste ik de weblog online.

Toen we eenmaal in ons hotel waren besloten we om eventjes een duik te nemen in het zwembad van het hotel. Thijmen vemaakte zich uitstekend met Donald Duck. We bleven maar een half-uurtje want we merkten dat Thijmen snel moe werd. Na het eten viel ie dan ook snel in slaap.

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd met je verjaardag.
    Heerlijk om je verjaardag in Disney te vieren.

    BeantwoordenVerwijderen