woensdag 1 september 2010

De auto

Omdat we eerste week binnen de muren van Disney World verblijven en ze daar een prachtig vervoerssysteem hebben, hadden we bedacht dat we pas vanaf de tweede week een auto zouden huren. Dat scheelt toch mooi weer wat dollars die we dan mooi aan iets anders kunnen uitgeven!

Na enkele verhalen te hebben gelezen over het reizen met jonge kinderen hebben we ons toch bedacht. het schijnt namelijk niet zo heel erg handig te zijn om met een bugaboo (kinderwagen) de Disney-bussen in te komen. Bovendien is het niet echt sfeerverhogend als je een half uur moet wachten op de bus als je snel naar huis wilt omdat je kind het laaste uur heel Centraal Florida krijsend heeft laten weten dat De Balkies ook aanwezig zijn. Met name dit laatste argument heeft ons doen besluiten om toch maar voor de volle twee weken een auto aan te schaffen in plaats van slechts de tweede week.

Nu had ik al gelezen op het forum van orlandotips dat veel Nederlanders een huurauto huren via onze oosterburen. Na alles te hebben vergeleken kregen we bij 'usa reisen' inderdaad het meeste waar voor ons geld en besloten dan ook om een Chevrolet Equinox (of een vergelijkbare auto) te huren. Een lekkere grote auto die perfect past in het Amerikaanse wagenpark. Dat wordt lekker toeren!

4 opmerkingen:

  1. Hoi Esther & Willem,

    Leuk dat jullie zijn aangemeld op onze weblog en natuurlijk hebben wij ons bij jullie aangemeld en gaan jullie dan ook volgen !

    Zo te zien hebben jullie een leuke vakantie bijelkaar gezocht, en dat uitzoeken is alrijd hartstikke leuk en natuurlijk al een onderdeel van de vakantievoorpret.

    Wij hopen dat jullie daadwerkelijk die Equinox krijgen, want het is echt een heerlijke amerikaanse wagen. Wij hadden hem toevallig tijdens onze trip in december 2009 en was toen net op de markt dus iedereen keek ons na :-)

    Toen zaten wij ook op Cane Island en dat is echt leuk om te verblijven, het ligt heel centraal met bijna alles op maar 10 min rijden.

    Over 1,5 week vetrekken wij naar Orlando en zijn al aan het kijken voor 2 weken in december naar Cane Island en zijn ook al bezig met villa's voor volgend jaar. Ja, wij zijn dan ook zeer Orlandoverslaafd....

    Groetjes,
    Pieter & Petra "PenPe

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke reis in het vooruitzicht!! Goede accommodatie, heerlijke auto (hebben wij ook al 2x via USA Reisen gehuurd), komt helemaal goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goede keuze, een auto voor de 2 weken.
    Is inderdaad veel handiger met een (klein) kind.
    Thuis ga je toch ook niet met de bus als je over een auto kunt beschikken ?

    Nog een paar weken volhouden en dan mogen jullie !!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi MedeBrabanders,

    Wat een supermooie lay out voor jullie weblog.
    Wij gaan jullie zeker volgen want als jullie vertrekken zijn wij net een klein weekje weer thuis en om het Disneygevoel vast te houden is het altijd leuk om met andere mensen mee te genieten.
    Hopelijk hou je het vol om je weblog bij te houden het is goud waard voor later.
    Jullie zoontje kan dan nog eens teruglezen wat hij allemaal heeft beleefd op zijn 1ste Disney Floridavakantie.

    Groetjes John Anne & Tim ( Need magic)

    BeantwoordenVerwijderen